Close

Zwemles SuperSpetters

Vanaf 1 maar 2018 geven wij zwemles via de zwemlesmethode SuperSpetters. SuperSpetters is de zwemlesmethode van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB). Hierbij wordt er op gelet dat kinderen op een leuke manier goed leren zwemmen.

 

Leren zwemmen is in ons waterrijke land van levensbelang. Wij wonen niet alleen in de buurt van water, maar we zoeken het water ook graag op. Daarom is het een must dat kinderen al op jonge leeftijd leren zwemmen.  Daarnaast is er veel aandacht voor persoonlijk contact, zowel met de ouders als met het kind.

 

Met SuperSpetters leren kinderen vanaf 4 of 5 jaar zwemmen in kleine groepjes. Elke groep krijgt les van minstens één gediplomeerde lesgever. Daarnaast is elke vrijwilliger bij ons in het bezit van een verklaring omtrent gedrag (VOG).

Voordelen van SuperSpetters

De belangrijkste voordelen van SuperSpetters zijn:

 • Voor kinderen vanaf 4 of 5 jaar
 • Kleine groepjes
 • Gediplomeerde lesgevers
 • Lesgevers die in het bezit zijn van een VOG
 • De borstcrawl en rugcrawl als uitgangspunt
 • Survivalelementen en fun
 • Gebruik van een badmuts, zwembril en flippers
 • Geen gebruik van drijfpakjes of andere drijfmiddelen
 • Een eigen zwemboek om voortgang te volgen
 • Beloningsmomenten met stickers
 • Regelmatige communicatie met de ouders over vorderingen

Opbouw van het zwemlestraject

In de eerste fase van de zwemles raken kinderen gewend aan het water. Na deze fase staan de borstcrawl en rugcrawl centraal. Dit zijn voor veel kinderen natuurlijke zwemslagen, die daardoor makkelijker aan te leren zijn. Later in het traject leren de kinderen de enkelvoudige rugslag en de schoolslag. Verschillende survivalelementen, bijvoorbeeld de HELP-houding, hurksprong en draai lengte as worden al in een vroege fase aangeleerd. We vinden het namelijk belangrijk dat kinderen niet alleen goed leren zwemmen, maar dat ze zich ook kunnen redden in het water tijdens onverwachte situaties.

Gebruik materialen

Tijdens de zwemlessen maken kinderen gebruik van een badmuts, zwembril en zoomers (kleine flippers). Hierdoor kunnen kinderen zich beter concentreren op het oefenen van de zwemslagen en leren ze sneller zwemmen. De ervaring leert dat kinderen het zwemmen met deze materialen erg leuk vinden.

De zoomers zorgen voor goede krachtige crawlbenen. De zwembril wordt alleen gebruikt bij oefeningen waarbij de zwemslagen worden aangeleerd of verbeterd. Alle vaardigheden waarbij onderwater oriëntatie en survival centraal staan worden zonder zwembril uitgevoerd. Omdat we het belangrijk vinden dat de kinderen zelf ervaren wat het water met hen doet, werken we niet met drijfmiddelen maar wel met hulpmiddelen.

 

 

Communicatie

Een belangrijk onderdeel van SuperSpetters zwemles is de communicatie met ouders en het kind. Voor de start van de zwemlessen worden ouders goed geïnformeerd over het zwemlestraject en ouders worden middels voortgangsgesprekken gedurende de zwemlessen op de hoogte gehouden van de voortgang. Tijdens kijklessen kunnen ouders aan de badrand de vorderingen van het kind aanschouwen. Kinderen ontvangen bij aanvang van het zwemlestraject een persoonlijk zwemboek. In dit zwemboek zitten leuke zwemlesverhalen voor de kinderen, kunnen beloningsstickers worden geplakt en staat handige informatie voor de ouders.

 

Diploma A al gehaald?

Heeft uw kind diploma A al ergens anders behaald? Dit is geen probleem! Uw kind kan alsnog instromen in de SuperSpeters methode. Uw kind stroomt dan in een hoger niveau in waarbij we een aantal vaardigheden nog bijleren.

 

Kosten voor SuperSpetters

De kosten van het zwemles zijn €30,90* per maand (uitgezonderd van de maanden juli en augustus i.v.m. de zomerstop). Hiervoor krijg je 2 keer zwemles in de week van ieder een halfuur en een zwemlespakket bestaande uit: zwemboek (met beloningssysteem), badmuts en zwembril.

Meer informatie over de kosten en de betalingen hiervan zijn te vinden op de pagina contributie.

*exclusief bondscontributie, inschrijfkosten en diplomazwemmen

 

Tijden SuperSpetters

Er wordt twee keer in de week 30 minuten SuperSpetters aangeboden. De tijdstippen waarop wij SuperSpetters geven zijn:

 • Woensdag van 17:30 uur tot 18:30 uur
 • Zondag van 09:00 uur tot 10:00 uur

Inschrijven SuperSpetters

 

Wil je je aanmelden voor SuperSpetters? Dat kan door een mail te sturen naar zwemles@zpcdeinktvis.nl  Vermeld hierbij de volgende gegevens: naam, geboortedatum, adres en telefoonnummer. Je mag ook altijd langs komen tijdens 1 van de aangegeven zwemles momenten. Meer informatie over deze zwemlesmethode is te vinden op de website van de KNZB.