Close

Algemene informate

Z&PC De Inktvis is een fusievereniging die is ontstaan uit de samenvoeging van de vereniging NYMPF en NERO, binnen de gemeente Hoogezand-Sappemeer, zijn van NERO nog de laatste sporen te vinden, namelijk aan de Neroweg te Sappemeer bevond zich het oude openluchtbad. Van NYMPF zijn helaas geen sporen meer te vinden. Nu zwemt de vereniging in het gemeentelijke complex, De Kalkwijck in Hoogezand.

Inmiddels is Z & PC De Inktvis, al 70 jaren jong, en niet meer weg te denken begrip binnen en buiten de gemeentegrenzen.

Z&PC De Inktvis is een vereniging die zich tot doel heeft gesteld om de zwemsport toegankelijk te maken voor iedereen en zo breed mogelijk uit te dragen.

Dat betekent dat Z & PC De Inktvis een echte familievereniging is, waar men terecht kan vanaf 5 jaar, voor de 1e zwemles tot 80 jaar. Zowel voor het competitieve lid als degene die liever ontspannen wil zwemmen is er voldoende aanbod binnen de vereniging.

Z & PC De Inktvis is aangesloten bij de KNZB en leidt op voor het SuperSpetters diploma (eindtermen C-diploma); daarna kan men zich de technieken van de zwemslagen verder eigen maken met het Zwemvaardigheidsdiploma 1,2 en 3.

Voor degene die hier niet genoeg aan heeft kan verder via de recreatieve groep naar de selectie, onze wedstrijdzwemmers, maar ook voor degene die meer van een teamsport houdt is er ruimte binnen de vereniging.

Men kan zich na het behalen van het SuperSpetters diploma ook direct storten in de mooie teamsport van de waterpolo, er wordt bij de vereniging al vanaf 6 jaar een waterpolotraining gegeven, uiteraard aangepast op de leeftijdsgroep.

Middels deze website willen wij niet leden met onze vereniging kennis laten maken, en aan onze actieve leden een extra service bieden, door op deze manier informatie met jullie te delen betreffende trainingen en wedstrijden, competitie etc.