Close

Wedstrijdzwemmen

Het wedstrijdzwemmen is voor jong/oud of fanatiek/minder fanatiek geschikt. Wij bieden het wedstrijdzwemmen in allerlei vormen en maten aan. Hierbij kan je werken aan je eigen conditie, snelheid en/of zwemtechniek. Daarnaast is het mogelijk om wedstrijden te gaan zwemmen! Vraag naar de mogelijkheden voor het zwemmen van wedstrijden aan één van de trainers.

 

Recranten

Deze groep bestaat uit veel beginnende zwemmers en hierbij wordt de nadruk gelegd op het leren van de zwemtechnieken. Vanuit deze groep kan je doorstromen naar de selectie en wedstrijden gaan zwemmen. Maar je kan ook gerust in deze groep blijven zwemmen als je wat minder fanatiek wilt zwemmen. Ook wedstrijden zwemmen is dan nog steeds mogelijk.

Je kan bij de recreanten komen zwemmen als je je volledige zwem-ABC hebt of het gelijkwaardige zwemniveau hiervan hebt. De trainingstijden van de verschillende recreanten groepen zijn:

  • Recreanten jeugd: dinsdag van 18:00 uur tot 18:45 uur en op vrijdag van 18:00 uur tot 19:00 uur.
  • Recreanten volwassen/masters: dinsdag van 19:45 uur tot 20:15 uur en op vrijdag van 18:00 uur tot 19:00 uur.
  •  

De kosten van recreanten zijn: tot 12 jaar €17,00 per maand, vanaf 12 jaar €18,50 per maand (uitgezonderd van de maanden juli en augustus i.v.m. de zomerstop). Meer informatie over de kosten en de betalingen hiervan zijn te vinden op de pagina contributie.

Selectie

Deze groep bestaat uit allemaal fanatieke zwemmers die allemaal wedstrijden zwemmen. Bij deze groep trainen we de conditie en zijn we de zwemtechnieken aan het perfectioneren om zo snel mogelijk te worden. In de regionale competitie hebben we als vereniging altijd een goede naam en een aantal leden zijn zelfs op landelijke wedstrijden te vinden. Daarom verwachten wij ook wat van onze selectiezwemmers. Wij verwachten dat ze minimaal 3 keer in de week trainen en bovendien bepaalde wedstrijden mee zwemmen.

Je kan bij de selectie komen als je een bepaald zwemniveau beheerst en aan bovenstaande verwachtingen kunt voldoen. Deze punten worden beoordeeld door de trainers. De trainingstijden van de selectie zijn:

  • Zondag van 08:00 uur tot 09:00 uur
  • Maandag van 18:00 uur tot 19:00 uur
  • Dinsdag van 18:45 uur tot 19:45 uur
  • Donderdag van 18:00 uur tot 19:00 uur
  • Vrijdag van 18:00 uur tot 19:00 uur

De kosten voor het zwemmen bij de selectie zijn: tot 12 jaar €21,00 per maand, vanaf 12 jaar €23,00 per maand (uitgezonderd van de maanden juli en augustus i.v.m. de zomerstop). Meer informatie over de kosten en de betalingen hiervan zijn te vinden op de pagina contributie.

 

Masters zwemmen

Het masterszwemmen is overgewaaid uit Amerika, ontstaan nadat men een mooie sportcarrière achter de rug had en toch met de sport verbonden wilde blijven.

Masterszwemmers zijn zwemmers van 20 jaar en ouder. De leeftijdsgroep van 20 tot 25 jaar noemen we pre-master, vanaf 25 jaar ben je een masterszwemmer. De Inktvis heeft een grote variatie in leeftijden bij het masterszwemmen en daar zijn we erg trots op. Bovendien is zwemmen een sport met weinig blessures, er zijn zelfs masters van 100 jaar en ouder op zwemwedstrijden.

De Masterszwemmers kunnen bij De Inktvis 3x trainen in de week. De meesten trainen om hun conditie op peil te houden, sommige willen zich tijdens zwemwedstrijden graag meten met leeftijdsgenoten. Maar los daarvan is zwemmen bij de masters heel leuk en gezellig. De prijs van een maandabonnement ligt voor onze masters op € 18,50 per maand.

Een aantal masters van De Inktvis komen uit op regionale, nationale en zelfs internationale zwemwedstrijden. Om aan deze wedstrijden mee te mogen doen, heb je een KNZB startvergunning nodig. Deze kan de club voor je aanvragen. Een aantal zwemmers van De Inktvis doen ook mee met deze zwemwedstrijden (zie de www.mastersprint.nl)

Voor meer informatie graag even contact opnemen met henk@zpcdeinktvis.nl

 

Banen zwemmen

We hebben ook nog 1 keer in de week een half uur vrij gemaakt voor mensen die voor zichzelf willen zwemmen. Hierbij staat alleen een toezichthouder op de kant om de veiligheid te garanderen maar niet om training te geven. Dit halfuur is op dinsdag van 20:15 uur tot 20:45 uur. De kosten hiervoor zijn €10,00 per maand (uitgezonderd van de maanden juli en augustus i.v.m. de zomerstop). Meer informatie over de kosten en de betalingen hiervan zijn te vinden op de pagina contributie.

Aanmelden voor het wedstrijdzwemmen? Dat kan door een mail te sturen naar: ledenadministratie@zpcdeinktvis.nl  Vermeld hierbij de volgende gegevens: naam, geboortedatum, adres, telefoonnummer en welke vorm van wedstrijdzwemmen. Je mag ook altijd langs komen op één van de aangegeven trainingen. Weet je niet welke groep geschikt is voor jou? Neem contact met ons op!