Zwemlesnieuws December 2016

NIEUWSBRIEF ZWEMLES DECEMBER 2016

Een nieuwsoverzicht over de zwemlessen. Dit overzicht wordt elke maand uitgegeven door de zwemles commissie.

OPROEP

Voor de zwemles zijn we op zoek naar zwemles-assistenten die willen helpen bij de zwemles, onder begeleiding van bevoegde zwemonderwijzers. Heb je affiniteit met zwemmen of vind je het gewoon leuk bij de zwemles te helpen, meld je dan aan bij de zwemonderwijzers op woensdagmiddag of zondagochtend. Ook ouders van zwemleskinderen zijn van harte welkom!

KORTE BROEK/ZWEMBROEK

Om ervoor te zorgen dat uw kind een optimale zwembeweging kan maken, adviseren wij om uw kind een zwembroek en/of korte broek aan te trekken die boven de knieën zit.

GEEN ZWEMLES

Er is geen zwemles op:

  • Zondag 25 december (1e kerstdag)
  • Woensdag 28 december
  • Zondag 1 januari (nieuwjaarsdag)

KIJKLES

De volgende kijkles is op zondag 15 januari 2017
Ten behoeve van de kijkles zullen er slofjes worden verkocht. De kosten zijn € 0,20 per paar. Wilt u s.v.p. gepast betalen?

Verzoek: geen stoelen op het smalle stuk tussen de badmeesterpost en glijbaan. Dit in verband met de veiligheid.

HOERA !!

Op 3 december werd er weer afgezwommen voor A en B.

Diploma A werd behaald door:

Layka Hagendijk, Quinten Hut, Larissa Borgman, Jeremiah Hendriks, Jorik van Prooyen, Jayden Gopal, Danielle Mandema en Ivey Onrust.

Diploma B werd behaald door:

Didi de Haan, Silke Visser, Dion Beets en Kirsten Mandema.

Op 23 novenber werd er weer afgezwommen voor C

Diploma C werd behaald door:

Anne Hulshof, Mauro van der Molen, Sven Miedema, Hanna de Haan, Robert de Haan, Simone Oorburg, Eileen van der Zwaag en Lotte Feenstra.

DIPLOMA C

Jammer genoeg zijn nog teveel ouders van mening, dat de zwemlessen voor diploma C niets toevoegen aan de zwemvaardigheid van hun kinderen. Dit is echter niet waar!!!
Het lespakket van het zwem-ABC is op elkaar afgestemd. In de lessen voor diploma C wordt een groot deel ingeruimd voor de zelfredzaamheid in het water in bijzondere omstandigheden. Pas na het behalen van het gehele zwem-ABC is uw kind volledig vertrouwd in het water!!

Er is geen wachttijd voor de zwemlessen voor diploma C. Over het algemeen kunnen de kinderen na 2 tot 4 maanden hiervoor afzwemmen.

Aanbieding:
Heeft uw kind bij Z&PC De Inktvis zijn/haar zwem-ABC gehaald en wil hij/zij verder met zwemmen? Dan hoeft de eerste maand geen contributie te worden betaald als uw kind binnen 2 weken na het diplomazwemmen gaat zwemmen bij onze recreatieve afdeling en/of bij de waterpolopupillen!!!!

ZWEMLESVRIJWILLIGERS

Om goed les te kunnen geven, hebben wij veel mensen nodig die zwemles willen geven.
Lijkt je dit leuk om te doen, geef je dan op bij Immy Nieweg of Gerrie Mulder. Wij begeleiden jou om op termijn zelfstandig een groep zwemles te kunnen geven.

Voor jouw vragen over de zwemlessen kun je terecht bij zwemles@zpcdeinktvis.nl of bij de lesgevers voor of na de les.

HUISREGELS ROND DE ZWEMLESSEN
! Voor de ouders is het tijdens de lessen niet toegestaan (tenzij om dringende redenen en na overleg met de zwemleiding) om in de zwemzaal aanwezig te zijn. Wilt U voor de les en einde les wachten achter de afscheiding in de gang.

 Indien u vragen of opmerkingen heeft over de vorderingen van uw kind, of over de zwemlessen in het algemeen, bent u voor(1e halfuur) of na(2e halfuur) de les van harte welkom.

 Het is de bedoeling dat vaders hun kinderen omkleden in de heren-groepskleedruimte en dat de moeders hun kinderen omkleden in de dames-groepskleedruimte.

 Het is niet toegestaan om kleding in de kleedcabines (kleine kleedhokjes) te laten hangen.
Hierdoor zijn de kleedhokjes ook beschikbaar voor andere gebruikers.

 Op zondag is het niet toegestaan om gebruik te maken van de baby-kleedcabines. Deze cabines dienen vrij te blijven voor de betreffende doelgroep.

 Indien u op zondagochtend aansluitend aan de zwemles met uw kind(eren) gaat vrij zwemmen, mogen de kinderen niet zonder begeleiding in de zwemzaal zijn. U wordt verzocht hen bij de douches op te halen en onder uw toezicht te houden.

 Heeft u of uw kind iets laten liggen tijdens de zwemles? Wellicht is het door ons gevonden!
Vraag hiernaar voor of na afloop van de zwemles.

Tot slot nog een algemene opmerking:
 Tijdens de zwemlesuren is het sportcomplex voor iedereen vrij toegankelijk. Er wordt zo nu en dan kleding uit de groepskleedruimtes en omkleedcabines gestolen. Doe de kleding daarom in een tas en neem het mee.

Mailadres: zwemles@zpcdeinktvis.nl

voor vragen omtrent contributie:
ledenadministratie@zpcdeinktvis.nl

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten

  • Sponsoren