Zepta jeugdwaterpolo toernooi 2017

Zaterdag 10 juni vond het jaarlijkse Zepta jeugd waterpolo toernooi 2017 plaats. Ook de leden van Z&PC de Inktvis waren goed vertegenwoordigd in samenwerking met Trivia, Groningen.

Het hele seizoen 2016-2017 traint de waterpolo jeugd van Trivia Groningen en de Inktvis Hoogezand afwisselend in het Helperbad Groningen en de Kalkwijck te Hoogezand. Afgelopen zaterdag 10 juni werd het Zepta jeugd waterpolo toernooi gehouden in het openluchtzwembad Moekesgat in Ter Apel. Er werd gespeeld tegen de teams van:
– ESTA (een samenwerking van de Kikker Emmen)
– ZPC Stadskanaal
– ZEPTA (Ter Apel)
– SG Midden Drenthe (een samenwerking van de De Spatters Beilen en Najade Smilde)
– ZPC Watervlo (Utrecht)
– Swol 1984 (Zwolle)
– IJsselmeer (Huizen, Noord Holland)
– ENC Arnhem

Er waren drie teams van Trivia / Inktvis ingeschreven; onder de 11- , 13- en onder de 15 jaar.
Peter en Bernardo Kingma waren coach van de jongste teams en Sjoerd de Vries coachte het onder de 15 jaar team.
De jongste teams speelde in de breedte van het zwembad 5 tegen 5. Zij mochten de bal nog met twee handen vangen maar wel met één hand gooien. De scheidsrechters floten soepel bij hen. Onder de 15 jaar speelden in de lengte van het zwembad 7 tegen 7 en hier floten de scheidsrechters strenger. Annemiek Bos, uit het Inktvis dames team, was als scheidsrechter de hele dag present.

Onder de 11 jaar bestond uit; Richard, Seff, Nove, Rosan, Mathilde, Jort, Demir en Milas. Voor een enkeling was dit hun eerste wedstrijd. Wat een indruk voor deze groep. Joelende ouders langs de kant, naast jouw ‘veld’ werd er nog een wedstrijd gespeeld waar ook een scheidrechter floot. Na zes wedstrijden (eerste was om 9.45 laatste 15.45 uur) zaten ze er bijna allemaal doorheen. Maar deze kanjers hebben top gespeeld en zijn als 4e geëindigd.

Onder de 13 jaar speelden Jelmer, Rick, Luzanne, Robin, Doreen, Niek van V., Stian, Niek S. en Thijs ook zes wedstrijden. Zij begonnen al om 9.00 uur En hier zie je al dat ze langer met elkaar spelen. Ze zijn technischer geworden en worden sneller. Het samenspel ging goed en het enthousiasme was volop aanwezig. Zij eindigden als 7e

Onder de 15 Joey, Mads, Lars, Ihsan, Siem, Lot, Anna, Kick, Sem, Joel en Kick lieten zien wat vaak trainen en vooral samen trainen kan opleveren. Snelle opbouw, overspelen, mee verdedigen, en je in techniek onderscheiden van je tegenstander. Hun doorzettingsvermogen resulteerde in het behalen van de eerste prijs! Helemaal top!

Tijdens elkaars wedstrijden moedigden jong en oud elkaar aan. Het fraaie weer deed de kids voetballen, glijbaan trotseren, kaarten en DJ-en op de geluidbox van Sjoerd.

Kortom, het was een gezellige, sportieve en geslaagde toernooidag.

waterpolo

EPSON MFP image

waterpolo

EPSON MFP image

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten

  • Sponsoren