Van actieve sporter naar tonnetje rond

Op vrijdag 2- en zaterdag 3 december was er weer het jaarlijkse internationale Adventsschwimmfest in Emden (Duitsland). Met 24 zwemmers was Z&PC de Inktvis de op 1 na grootste deelnemende vereniging. In het totaal werden er bijna 100 medailles in de wacht gesleept en werden er veel persoonlijke records gezwommen.

Vrijdag 2 december

Direct uit school en/of werk vertrokken 5 zwemmers naar Emden om het eerste deel van het programma te zwemmen. In dit eerste deel stonden de lange afstanden centraal. Zo konden de Heleen en Chaïra de 800m vrije slag zwemmen en zwommen Dennis, Marco en Jeroen de 1500m vrije slag.

Heleen en Dennis werden 2e in hun leeftijdscategorie, Chaïra en Jeroen werden 1e in hun leeftijdscategorie. Helaas moest Marco opgeven wegens een blessure. Op de terugreis werd er een korte stop gemaakt bij de Mac Donalds gemaakt om het succes te vieren


Geschreven door Lisa van der Werff:

Zaterdag 3 december

Zaterdagmorgen vertrokken we om 7 uur met veel energie richting Duitsland. De wedstrijd begon om 9 uur. Iedereen was nog aan het wakker worden, maar eenmaal na het inzwemmen zat iedereen weer ‘fit’ aan de tafels te wachten op hun beurt. De zwemmers liepen af en aan naar het zwembad om te starten en te eindigen met een nieuwe verbeterde tijd. De man die de zwemmers opnoemde was helaas niet zo lekker en had last van stotteren ;p.

Wetkampf 23 waren de estafettes van 4×50 vrijeslag. Zowel vrouwen als mannenteams deden mee voor een medaille. Hierbij heeft het vrouwenteam een bronzen medaille gehaald en het herenteam ????

Tijdens het wachten op je volgende afstand deden we spelletjes zoals; regenwormen, klootzakken en pesten.

Na en tijdens de wedstrijd kon er nog vrij gezwommen worden in het bad naast het wedstrijdbad. Hier werden waterworstelpartijen gedaan, er werden mensen in het water gegooid en vooral veel lol gemaakt.

 Bij de wedstrijd waren de verschillende ploegleiders en trainers hard aan het werk. Zo werden alle verbeterde tijden geklokt en opgeschreven en werden de zwemmers aangemoedigd vanaf de zijlijnen. We willen deze mensen dan ook bedanken voor hun harde werk en enthousiasme!

Na de wedstrijd zijn we met de kolonne richting Veendam gereden, om deze sportieve dag af te sluiten met een overheerlijke pizza. Twee lange tafels waren gereserveerd voor de 33 man van de Inktvis die kwamen eten. Terwijl we moesten wachten op ons eten hebben Geert en Esther de medailles uitgereikt aan de zwemmers. In totaal waren er een kleine 100 medailles verdiend. “Een hele goede prestatie”, aldus Geert.

 De brevetten werden uitgereikt door Esther. Er ontstond een beetje verwarring met de afstanden, omdat Esther niet precies wist wat de slagen in het Duits betekenden daarom hier speciaal een lijstje met uitleg voor Esther:

  • Freistil = Vrijeslag
  • Rücken = Rugslag
  • Brust = schoolslag
  • Schmetterling = Vlinderslag
  • Lagen = Wisselslag

Door 4 man werden alle gerechten naar de tafels gebracht en heeft iedereen zitten smullen van zijn eten. Jeroen had alweer honger, terwijl hij in het zwembad nog een overheerlijke curryworst had gegeten. Marco heeft level 5 gehaald van zijn pizza, maar helaas heeft hij toch een klein stukje laten liggen.

Na het eten bleven sommigen nog wat drinken en anderen gingen naar huis om het slaaptekort weg te werken.

Al met al een zeer geslaagde dag.

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten

  • Sponsoren